Minoristes amb proveïdors de la UE

Han d'ingressar ells mateixos l'IVA i el recàrrec d'equivalència.

Minoristes amb proveïdors de la UE

Als empresaris minoristes persones físiques se'ls aplica el règim de Recàrrec d'Equivalència a l'IVA, de manera que no han de presentar declaracions periòdiques d'aquest impost i tampoc poden deduir l'IVA que suporten. Com a contrapartida, els proveïdors dels béns que són objecte de l'activitat habitual d'aquests empresaris els han de repercutir l'IVA i, a més, un recàrrec addicional del 0,5, l'1,4 o el 5,20%, segons el tipus aplicable.

Doncs bé, quan un d'aquests minoristes en recàrrec d'equivalència realitzi una adquisició intracomunitària de béns, el proveïdor li emetrà la factura sense IVA espanyol ni recàrrec, i serà ell mateix, com a destinatari, l'obligat a ingressar l'impost i el recàrrec d'equivalència davant Hisenda a través del model 309 (“Autoliquidació no periòdica”).

Aquest model s'ha de presentar dins dels 20 dies naturals següents a la fi del trimestre en què es realitzi l'adquisició (els 30 dies següents quan l'adquisició es faci el quart trimestre de l'any).

 

Us ajudarem a calcular i tramitar totes les vostres declaracions tributàries amb la màxima correcció i el mínim risc fiscal.

Si voleu conèixer les últimes notícies i novetats, subscriviu-vos a la nostra Newsletter